biokining
Estadios Mundial 2018: arquitectura, diseño y tecnología
11 marzo, 2018
Quarzo triclub
Mejora tu salud practicando triatlón
25 febrero, 2020
Show all

Els esforços esportius ja no es paguen com abans

tecnica-recuperación-burbuja

Burbuja de aire puro. Fuente: Naukas

Cada dia els esportistes d’alta competició es veuen sotmesos a majors pressions. La tecnologia i l’avanç en tècniques que reconeguin com el nostre cos es pot recuperar han permès crear tècniques amb resultats excel·lents en aquest sentit. Des de Biokining, volem acostar-nos a algunes de les diferents propostes que estan sent avui usades per les grans figures de l’esport.

Aproximació a diferents tècniques de recuperació per a esportistes d’alt rendiment

A ningú li sorprèn ja veure als jugadors entrenant amb armilles que mesuren la seva tensió, el seu ritme cardíac. Dades, dades i més dades per aconseguir esbrinar com podem obtenir millors rendiments. El nivell d’exigència és tal que ja són molts els esportistes que recorren amb freqüència tècniques que els ajuden a recuperar-se d’un sobreesforç.

Tots els professionals es queixen dels calendaris infernals als quals, de vegades, es veuen sotmesos. L’espectador no se sap si és o no és insaciable. El que sí sembla no tenir fi són els mitjans i, especialmente, les televisions. Produir 24 hores d’esport, 7 dies a la setmana, 365 dies a l’any. La forta inversió publicitària és la que mana en l’espectacle i per aconseguir l’espectacle necessitem superesportistes.

Tres eixemples

Entre les eines de recuperació física, hi ha algunes com game ready. És una tècnica de recuperació de l’estat físic a través del fred. Aquesta espècie de mitjana protectora embolica el membre que està lesionat i que necessita recuperació. És la versió del segle XXI de les borses de gel de tota la vida. La malla és, en realitat, una màquina de teràpia criogénica amb unes bandes de doble acció que cobreixen o que s’imposen al voltant de la part danyada. Estan compostes per dues càmeres internes separades una per a l’aire i l’altra per a l’aigua és un sistema que utilitza la NASA para els seus vestits. Serveix per rebaixar la inflamació minimitzar el dolor i accelerar i millorar les capacitats de curació inherents al cos. És habitual veure-ho en jugadors que tenen lesions en els genolls especialment en jugadors de futbol i bàsquet.

La càmera d’hipòxia és també una de les tècniques ja més esteses i més antigues. És una espècie de gran bombolla a manera de tenda de campanya on se simula està a una altura de més de 2000 metres sobre el nivell del mar. És fàcil d’instal·lar, doncs necessita prou feines i un xicotet espai. Resulta recomanable usar-la en les hores posteriors a un gran esforç físic. La concentració d’hemoglobina aporta avantatges immediats com pot ser la millora del rendiment físic i la prevenció de lesions.

Una altra tècnica que se sol utilitzar i que no requereix de cap instal·lació complexa són les denominades bombolles d’aire pur. És un espai mòbil que genera una bombolla a l’amb parets de plàstic amb un sistema d’impulsió que permet que l’aire pur circuli en un 99,9%. S’utilitza després- com la càmera d’hipòxia- de grans esforços i en ella pot entrar també el fisio. Sol anar acompanyada d’un petit llit. Està especialment indicat per donar-se un massatge o per relaxar-se simplement. Això facilita la regeneració de les vies respiratòries i la recuperació física i mental. Podem conèixer un cas famós que va ser com l’equip espanyol de tennis de la Copa Davis la utilitzo per recuperar-se dels grans esforços quan va competir contra Argentina en 2011.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *